Hur vi hanterar dina personuppgifter

För att kunna leverera varor och ge våra kunder bästa möjliga service behöver vi hantera personuppgifter.  Det handlar om t ex namn, adress, e-postadress, telefonnummer eller IP-adress.

När du gör en beställning sparas dessa uppgifter i vårt system tillsammans med info om vad du har beställt och hur du har betalt.

Beroende på hur du väljer att betala kan information också komma att lagras hos den som förmedlar din betalning, t ex Klarna.

Dina uppgifter hanteras också av vårt lager som ser till att du får rätt varor och som sedan skickar ditt paket vidare till speditören Postnord.

Underlag för vår bokföring förs över till vårt ekonomisystem.

Hur vi samlar in personuppgifter

I huvudsak är det du själv som ger dina uppgifter till oss när du lägger en beställning eller kontaktar oss på annat sätt.

Av tekniska skäl kan våra tjänster på nätet ibland placera en “cookie” i din webbläsare.    Det gör t ex att vår sajt kommer ihåg vem du är när du besöker sajten igen och kan komma ihåg vad du har lagt i varukorgen.

Cookies kan också användas av externa tjänster som vi behöver för statistik och teknisk kvalitetskontroll.

Vad vi använder personuppgifter till

För att vi ska kunna leverera varor till dig behöver vi, vårt lager och speditören behandla dina personuppgifter.

Vissa personuppgifter måste vi spara enligt bokföringslagen.

Det kan hända att vi använder dina personuppgifter för marknadsföring, t ex när du har anmält dig till vårt nyhetsbrev eller SMS-utskick.

Vissa tekniska lösningar som vi använder för att förhindra missbruk av våra tjänster på nätet lagrar besökarens IP-adress.  Det gäller även tjänster för statistik och marknadsföring, där används dock anonymiserade adresser i största möjliga utsträckning.

Du bestämmer över dina personuppgifter

Det är du som avgör vilka uppgifter du vill lämna och du som samtycker till att vi använder dem.  Du kan när som helst återkalla ditt samtycke.

Du har rätt att få dina personuppgifter raderade:

  • om uppgifterna inte längre behövs för de ändamål de samlades in för
  • om uppgifterna inte har behandlats enligt dataskyddsförordningen
  • om radering krävs för att uppfylla rättslig skyldighet
  • om du återkallar ditt samtycke för uppgifter som inte har någon annan rättslig grund
  • om uppgifterna används för direktmarknadsföring och du motsätter dig sådan

Undantaget är uppgifter som behövs enligt lag, t ex information som lagras enligt bokföringslagen.

Tjänster som kan komma att få del av dina personuppgifter

Externa tjänster och leverantörer vi använder kan ibland behöva hantera dina personuppgifter.

För leverans av beställda varor:

Tjänst Kort beskrivning
Klarna Hanterar flera typer av betalsätt.
Swish Hanterar Swish-betalning.
Postnord Leverans.

För analys, statistik och marknadsföring

Tjänst Kort beskrivning
Google Besöksstatistik och annonsering på nätet.
Facebook Besöksstatistik och annonsering.
Get A Newsletter För utskick av nyhetsbrev.

Vid frågor, kontakta oss!

Om du undrar över dina personuppgifter eller t ex vill korrigera någon felaktighet, kontakta oss via epost info@nailsbodybeauty.se.